124 ОУ "Васил Левски"
Основно училище в град София, кв. Сухата река

История

В шестдесет и осмата си годишната  история 124 ОУ Васил Левски се утвърди като престижен просветен център. Наши възпитаници са златните момичета – световните и европейски шампионки по художествена гимнастика: Илияна Раева, Камелия и Лили Игнатови, спортния коментатор Петър Василев, актьорите Ваня Цветкова, Валери Сегменски, Биляна Петринска и други.

Световните оперни гласове Юлиян Константинов и Бойко Цветанов прославят Родината от сцената на Ла Скала. За изключителните си педагогически успехи училището и 5 от учителите са удостоени с орден Кирил и Методий.

Над тридесет процента от педагогическия състав са негови възпитаници, а шестдесет процента от учителите са носители на високи квалификационни степени.

Предимства на училището: Едносменно обучение ( начало на учебните занятия в 8.15ч. ).

В близост до Вашия дом – безопасност на малкия ученик. Липса на агресия и насилие. Висококвалифицирани преподаватели. Целодневна организация по желание на ученици и родители.

Постижения: медали от вътрешни и международни състезания по художествена гимнастика, джудо, хандбал, Млад огнеборец, хорово пеене, актьорско майсторство и от олимпиади!!!

Разполагаме с: два физкултурни салона; компютърен кабинет; видеозала; библиотека с 10 хил. тома учебна и художествена литература; дванадесет кабинета и девет класни стаи;